NAiV - trygdereiser

Skrevet under et opphold i Berlin 18.-25.11.2019 som et aktuelt apropos til NAV-skandalen som da var under opprulling, og som kan bli et vendepunkt i EØS-debatten (nå ser en at de som advarte mot at beslutninger fra EU/EØS kan overstyre norske vedtak, fikk rett i det).

Vår samarbeidspartner i Berlin, muligens i slekt med Helmut Recknagel

Vår samarbeidspartner i Berlin, muligens i slekt med Helmut Recknagel

Skikkelig surt, nå som jeg hadde nesten hele opplegget klart for mitt nye firma NAiV, så ser det ut til at jeg må droppe det for å redde stumpene av jernbane-Norge med å ta over toppjobben i Vy som plutselig er blitt ledig. NAiV er tenkt å bli dominerende på det nye vekstmarkedet for trygdereiser, som er blitt aktuelt etter NAV-skandalen. Det gikk jo ikke så bra med mitt firma Stop-Behind, som hadde det beste tilbudet for å drive jernbanen i pakke Nord, men som pga Jernbanedirektorotets uredelige metoder ikke nådde opp da kontrakten ble delt ut. Og i mellomtiden har det blitt ledig både stilling som utbyggingsdirektør og persontogdirektør og avsatt over 50 millioner til sysselsettingstiltak blant konsulenter for å profilere Bane Nor bedre (prosjektet «Perler for svin»). Jeg tenker jeg kan dekke alt dette og noen direktørjobber til i én stilling når jeg gjør comeback i jernbanen, men jeg får ikke sendt søknad dit før jeg er hjemme igjen fra Berlin i neste uke.

Så i mellomtiden kan jeg fortelle litt om forretningsideen til NAiV. For bare 50 % av sykelønna di ordner vi tur, opphold og alle attester NAV måtte kreve som dokumentasjon på at du ikke kan møte til arbeidstrening, dialogmøter eller peddik-kurs mens du er avgårde. Husk at vin, paella og pasta er billig i Syd-Europa og øl og currywurst er billig i Nord-Europa. Hotell trenger du sikkert ikke, siden det er varmt i Syden, og du sparer alle kostnader til jobbreiser og kantine, så du kommer langt med under halve lønna. Lastebilsjåførene som Posten leier inn fra Brings datterselskap i Slovakia klarer seg jo på 30 kroner timen og har med mat hjemmefra og sover i bilen, så da blir turopplegget ditt reine luksustrippen til sammenligning.

Hvis du har en litt vrang fastlege, så kan vi skrive sykepengeattesten din også, men da må vi nesten ha 90 % av sykelønna di for å dekke uforutsette advokatregninger i tilfelle NAV bruker Haugli-metoden og driter i regelverket. Grunnen til at vi kan drive så billig, er at mens du er på tur, tar vi oss av utleie av leiligheten din. Så husk å fylle opp dopapir, shampo, reint sengetøy og legg igjen månedskortet ditt før du reiser. Sett gjerne igjen litt småmat i kjøleskapet også, så gjestene våre gir deg mange stjerner og toppkarakterer på Tripadvisor, det lever du lenge på når du kommer hjem igjen. Og som du vet, det er bedre at leiligheten er bebodd om vinteren når du er borte, da er sjansen for at vannrørene fryser mindre, og det oppveier nok småskader og knust dekketøy fra gjestenes side.

Her i Berlin har NAiV fått laget et skikkelig godt opplegg. Vi har inngått avtale med dr. Recknagel, som antagelig er i slekt med den øst-tyske skihopperen Helmut Recknagel som vant OL i Squaw Valley i 1960 og VM i Zakopane i 1962 og hoppa med armene framover. Hit kan du komme om du blir syk under oppholdet, men ta med egne medisiner hjemmefra.

Og siden det ikke er noe hotell i pakka, har vi ordna det sånn at du kan bruke doen på den brune kafeen Zosch i Tucholskystrasse, den har som du ser av bildet artige dekorasjoner på veggen for å muntre deg opp. Og en currywurst blir reine gastronom-måltidet når du får den servert på asjett (husk å ta med deg tallerken og bestikk og kanskje noen tørkeruller hjemmefra), ketchupen er sikkert full av omega-3 eller -4. Mellommåltider dekkes av drops direkte fra dropsfabrikken vi har avtale med her (se bilde fra produksjonen), mange frukt- og grønnsakssmaker sikrer at du oppfyller kravet om 5-om-dagen.

Som sagt er nesten hele opplegget for NAiV klart, så det er for jævlig å bare gi slipp på det nå når jeg føler meg kallet til å redde jernbanen og ta tilbake NSB-navnet. Derfor er jeg villig til å selge NAiV-konseptet til høystbydende over 1.000 Euro, så får jeg i hvert fall nok til å kjøpe billett hjem fra Berlin og klarer meg til neste pensjonsutbetaling fra NAV.

Auf wiedersehen!

Doen på Zosch

Doen på Zosch

Currywurst, den gastronomiske varianten

Currywurst, den gastronomiske varianten

Sukkertøyproduksjon

Sukkertøyproduksjon

Etterskrift 04.12.2019: Det kom ingen bud som svar på tilbudet i siste avsnitt ovenfor. Men heldigvis hadde kona kjøpt billett til meg hjem, så oppholdet i Berlin er over for denne gang og jeg er tilbake i hjemlandet og venter på neste utbetaling fra NAV. Hvis noen vederlagsfritt vil ta over forretningsdriften av NAiV, så værsågod...

Navigering - trykk på en knapp:

Til oversikt for hvert av de øvrige temaene i hovedmenyen:  

Skriving     Særing      Lokalmiljøbygging     Touring     Mening