Pensjonistblogg 17.03.2019 - om Vy/NSB, Kværnertrappa og mat

Som vanlig en hektisk uke, hvor raseringen av NSB satte sitt preg på aktivitetene. Men pensjonister får tid til så mangt, og denne gangen litt dypdykk i eget innlegg om trappetrim i Kværnertrappa. De som ikke bor her, får se om de finner noe lignende nær sine hjemsteder.

Huffameg

Huffameg

Mandag som vanlig italienskkurs, men først trappetrim på morgenen og på kvelden tilhører på debattmøte arrangert av Oslo og Viken SV om kollektivtrafikk, nye bomringer og diskusjon om elbiler. Jeg brygger på et innlegg som ikke er så elbilvennlig som en gjerne tror at SVere er. Skal vi få en bilfri by, så nytter det ikke å la folk som har råd til å kjøpe seg en ekstrabil fortsatt få kjøre og ta opp plass i kollektivfelter og parkeringsplasser i bysentrum - det er kollektivtrafikken, noe nyttetrafikk og syklister og fotgjengere som skal ha denne plassen. Og vi famler med å finne framtidsrettede løsninger for banebasert kollektivtransport i Oslo utover det som måker alle inn til sentrum, vi må få et nettverk langs ring 2 og ring 3 sånn at det blir mulig å tråkle seg effektivt fra A til B selv om en bytter linje slik London Underground og Metroen i Paris funker. Mer om det seinere.

Okonomiyaki

Okonomiyaki

Debattmøte om kollektivtrafikk og bommer 11.03 på

Debattmøte om kollektivtrafikk og bommer 11.03 på "Skatten"

Tirsdag fikk vi endelig koblet til gassblussene på kjøkkenet - vi fikk det montert sammen med komfyrtopp med induksjon før vi flytta inn, men måtte ha en autorisert installatør til å koble det til propanflaska. Så nå kan vi kjøre seks plater på en gang og klarer oss selv om strømmen blir borte!

Ellers var tirsdagen preget av nyheten om navneskiftet fra NSB til Vy, så jeg følte meg tvunget til å skrive et brev til konsernsjefen i NSB, Geir Petter Isaksen om det. Men det måtte jo forberedes litt, så det ble ikke ferdig før fredag kveld, se eget innlegg "Make NSB great again" med brevet.

Før det ble det fottur til byen og hyggelig lunsj med broder Kai og klassekamerat Steinar fra Keyserløkka. Kai og jeg har satt oss som mål å sjekke lunsjtilbudet her i byen med et besøk sånn dann og vann, denne gangen testa vi Mathallen i gamle Torggata bad. Her tar jeg med bare et bilde av min japanske kålpannekake med fyll oppå (okonomiyaki), og lager et eget innlegg med BBL - "Brødrene Brother's Lunsjtesting" litt seinere.

Resten av uka i korte drag: Onsdag seminar og årsmøte i Folkehelseforeninga, hvor jeg sammen med Axel Wannag fikk i oppdrag å ha ansvar for neste års årsmøteseminar med tema arbeidshelsens plass i folkehelsearbeidet. Torsdag tur langs Alnaelva i Svartdalen sammen med fruen, og på kvelden forfatterfest hos Gyldendal, så nå må jeg snart få avtalt en ny bokutgivelse for å holde forbindelsen gående.

Fredag andre runde med trappetrim i Kværnertrappa denne uka, nå med 10 drag. Jeg synes det er blitt så praktisk med denne intervalltreningen rett utafor døra, og er fornøyd med opplegget - så det har jeg skrevet et eget innlegg om nå på søndag kveld. Du kan se det ved å klikke her og eventuelt komme tilbake til dette blogginnlegget etterpå. Jeg har delt det innlegget på Kværnerbyens facebookside også, for å lokke flere til å prøve dette gratis treningsstudioet vi har tilgang til her.

Fredagskvelden ble avrundet med å poste innlegget mitt med brev til konsernsjef Geir Petter Isaksen. Det har fått bein å gå på med mange delinger på facebook, men foreløpig ikke noe svar tilbake. 

Lørdag var det igjen tid for italiensk matkurs med Filippo Ercole og Margherita Podesta fra Språkskolen Ciao. Jeg har fått lov til å dele oppskrifter derfra på bloggen, så jeg har lagt ut en del av den gode maten vi har laget gjennom de siste årene her på @rneblikk under tema Særing - matbloggen. På kvelden lørdag fikk jeg æren av å lage mat til 8 stykker, ifølge kona skulle det være noe enkelt - så da ble det 6-7 småretter: Cocktail di gamberetti (rekecocktail, selvfølgelig med hjemmelaget majones), rotolo di frittata (omeletter med skinke/ost og spinat), grønnsaksmuffins, fylte kyllingbryst (involtini di pollo con verdure), vitello tonnato (tynne kjøttskiver med majones/tunfisk-blanding), tomat og mozzarella og et par varianter foccacia. Det smakte, og ble skylt ned med en del vin.

Søndag roet vi ned med en rask spasertur i drittværet på formiddagen, før det på ettermiddag og kveld ble helstekt entrecote til barn og svigerbarn, pluss litt ekstra minipizzaer og pølser i butterdeig til barnebarna. Nå senker natten seg, neste uke er det som seg hør og bør for pensjonister - en tur til Roma fra tirsdag til lørdag, får se hva det er mulig å rapportere derfra.

En av trappene i Kværnerbyen
Svartdalen, langs Alnaelva
Forfatterfest i Gyldendalhuset

Navigering - trykk på en knapp:

Til oversikt for hvert av de øvrige temaene i hovedmenyen:  

Skriving     Særing      Lokalmiljøbygging     Touring     Mening