Grillen på terrassen i Kværnerlia

Matbloggen

Grillen på terrassen i Kværnerlia

På denne siden finner du først og fremst oppskriftene fra det italienske matkurset til Språkskolen Ciao, men det er også en side med litt annet matstoff som du finner oversikt over her: 

Terrasse og drivhus

Terrasseavling

Volin nabolagshage

BBL

Spisesteder rundt Kværnerbyen 

Sist oppdatert (teknisk) 26.02.2023

Fra slutten av 2013 har jeg gått på 3-4 matkurs hvert halvår hos Filippo Ercole (kokk) og Margherita Podesta (skolesjef). Maten tilberedes fra bunnen, minst en forrett, en hovedrett og en dessert hver gang, og gjerne med tematisk eller geografisk tilknytning. Og selvfølgelig blir maten også spist før kurset avsluttes.

Etter hvert har jeg tatt funksjonen som sekretær, slik at ingredienser og framgangsmåte for hver rett er blitt skrevet ned, og i de fleste tilfellene følger også foto av prosessen og/eller ferdig rett med.

Nå er det blitt så mange oppskrifter at det nærmer seg et passende antall for en kokebok som bør kunne bli et "must" for alle nordmenn som går på italienskkurs, eller som vil lage italiensk mat etter å ha vært på tur dit. Inntil videre må du imidlertid nøye deg med de oppskriftene jeg har fått tid til å overføre hit - buon appetito! 

Matkursene er arrangert av Språkskolen Ciao med Filippo Ercole som kokk.

Vil du lære italiensk eller å lage italiensk mat i Oslo, sjekk hjemmesiden: https://ciaoitalia.no/

Disse oppskriftene er fra matkurs arrangert 2013 - 2019.

Kokken Filippo Ercole

Kokken Filippo Ercole

Her er oppskriftene fra det italienske matkurset:

Fra et av matkursene

Fra et av matkursene

Anerkjennelse fra frua når maten smaker godt