Oslo SVs årsmøte 2019 og kultur


(opprinnelig publisert som "Pensjonistblogg # 8 i 2019)

Ordfører Marianne Borgen er enig!

Ordfører Marianne Borgen er enig!

Pensjonistlivet går sin skeive gang, denne uka har vært fæl for et B-menneske som meg; Tidlig opp både torsdag, fredag, lørdag og søndag, så nå håper jeg å få hvilt ut med litt skjønnhetssøvn mandag morgen. Uka preget av årsmøte i Oslo SV, gjensyn med Nannestad og en faglig utfordring med å holde innlegg om risikokartlegging på internt frokostmøte på STAMI (Statens arbeidsmiljøinstitutt). Og foreløpig verken svar på søknaden om å vinne anbudet for å kjøre persontog i Nord med firmaet Stop-Behind eller innkalling til intervju hos NHO etter søknad på stilling som politisk direktør. Men jeg skal gi melding når svarene kommer!

Edit 21.02.2023:

Svar både til Stop-Behind og fra NHO Politikkdirektør kom etter hvert, se oppdatering på de to sakene.

Mandagen sklei fort unna med litt data og så hjemmelekser før italienskkurset på kvelden, og tirsdag møte for delegasjonen til Gamle Oslo SV før årsmøtet til helga for å forberede innlegg og saker. Onsdag trappetrim i Kværnertrappa med 10 høyder (den våkne leser vil se at det er gradvis økt fra 6 høyder som det var første intervalltrening her for 5 uker siden). Seinere onsdag en liten vandring ned i Gamlebyen med bilde av den nye banen der Follotunnellen begynner for å markere at det nå er høl tvers gjennom fjellet. Hadde tenkt oss en tur ut til Sørenga, men adgangen for fotgjengere over dit var blokkert, så det ble Ekebergparken i stedet. Lunsj i restauranten Karlsborg rett nedenfor "Åreknuten", veldig bra både lokale, mat og utsikt, og fin spasertur hjem over Ekeberg og ned Valhallveien.

Siden det akkurat har vært en hendelse med ungdom som ble grilla til døde av høyspentledning på Filipstad, tok jeg bilde av den advarselen som noen tror ville ha stoppet ungdommene fra å klatre over gjerdet hvis det bare hadde vært flere av skiltene og høyere gjerde. Når en også tar med hvor mange ganger togpersonalet får hjertet i halsen av å oppleve ungdom som krabber under bommer på planoverganger like foran toget, så blir jeg irritert. Hvorfor kan ikke media kjøre konsekvent på at ingen har noe 5,5 m opp i en høyspentmast med kontaktledning å gjøre, og lære folk at et gjerde betyr "adgang forbudt" uansett om det er høl i det eller lett å klatre over? Det er da ikke gjerder med advarselskilt hver femte meter rundt hver motorveistrekning eller 180 cm høye gjerder på balkonger i fjerde etasje i alle blokker heller, så hvorfor skal en drive heksejakt på Bane Nor i stedet for å innskjerpe at det ikke er greit å gi faen i grunnregelen om at det er farlig (og forbudt) å gå i jernbanespor eller klatre i master med strømførende ledninger?

Torsdag - næringslivsfrokost i Nannestad med gjensyn med gamle kjente, bl.a. ordfører og en hvithåret bussjåfør. Gode rundstykker og både kaffe og brus, nok til å lokke pensjonisten opp dit. Noen har jobba med å forberede et avansert hinderløp som skal arrangeres i Nannestad 14. september, "Romerikes Råeste". De vil gjerne ha sponsorer fra næringslivet og foreninger til hinderne, så jeg foreslo at tidenes bompengepartier Frp og H kunne ta ansvar for noen av de høyeste hindrene, og så stakk jeg fra vinterlandskapet i Nannestad tilbake til vårværet i Oslo - med fastelavnsboller og påskeliljer i sola på terrassen!

Torsdag ettermiddag og kveld fram til kl. 02.00 ble det skrevet på innledningen til møtet på STAMI fredag; frokostmøte om risikokartlegging. Håper jeg fikk dem og Arbeidstilsynet til å bli litt mer bevisste på behovet for å ha en obligatorisk kartlegging av alle eksponeringer i arbeidsmiljøet, med de rette kartleggingsverktøyene for å sortere ut hvilke bedrifter og hvilke av de ansatte som bør eller skal følges opp, bl.a. med riktig bruk av BHT og deres arbeidsmedisinere. Seinere på fredagen møte sammen med Naturvernforbundet og andre klimabevisste organisasjoner for å diskutere strategi for å komme videre mot vårt felles mål; Nei til en tredje rullebane på Gardermoen!

Lørdag og søndag fra morgen til tidlig kveld begge dager har vi deltatt som delegater fra Gamle Oslo SV på årsmøtet i Oslo SV, vi spisser program og strategi for å fortsette styring av Oslo også etter valget i september. Både Oslos ordfører Marianne Borgen og partileder Audun Lysbakken ga anerkjennende nikk til budskapet på T-skjorta: "Din og min jernbane er ikke til salgs". Takk til Norsk Jernbaneforbund som forærte meg den T-skjorta på 1. mai for to år siden! (korrigeres til: for tre år siden)

Søndagskvelden avsluttet med kultur i heimen; flere glimt av fruen som publikummer i NRK-programmet som kåret P2-lytternes favorittbok, og siden hele serien Le Bureau er avspilt, ble det etter en spaghetti carbonara hentet opp en film fra arkivet; Taxi Driver - "You talkin´ to me?" Og Melodi Grand Prix på lørdag dreit vi i, vi har ikke noe i okkupasjonsmakten Israel å gjøre allikevel.

Navigering - trykk på en knapp:

Til oversikt for hvert av de øvrige temaene i hovedmenyen:  

Skriving     Særing      Lokalmiljøbygging     Touring     Mening